Carrouselrijden

Een carrouselgroep bestaat uit 12 tot 16 ruiters die in een geordende colonne met tweeën naast elkaar een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. de manouvres worden gereden op door de groepen zelf samengestelde en uitgezochte muziek. Het gaat dus niet om een soort show, maar om heel precies uitgevoerde en met stijl gereden figuren.

 
Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele ruiter of paard opvalt en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen.

Carrousellessen

Een echte teamsport

Carrouselrijden is een van de weinige teamsporten binnen het paardrijden en indien een bepaald basisniveau aanwezig is kan iedere ruiter deelnemen. Dus ook de manegeruiter die slechts een of twee keer per week rijdt op een manegepaard. Carrousellessen zijn er om de week. Vrijdagavond rijdt PurmerPassie en zaterdagochtend rijden de PurmerParels. Om mee te kunnen rijden in één van onze carrouselgroepen moet je lid zijn van Manege Purmerbos en wekelijks in de groepslessen rijden.

Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een enkel paard of ruiter, maar van de groep in zijn geheel.

Daarentegen is het ook voor een gevorderde ruiter met een eigen paard een uitdaging om met carrousel bezig te zijn omdat de combinatie zich aan moet passen binnen de groep.

 

caroussellessen bij Manege Purmerbos

Tijdens het NK Carrouselrijden 2018 viel PurmerPassie dit jaar niet in de medailles. PurmerPassie bestond dit jaar voor de helft uit nieuwe ruiters en ze reden in een hogere klasse. Toch tevreden naar huis want ze hebben best een goede proef gereden en het jurycommentaar was erg positief! 

Video PurmerPassie 2018

Video PurmerPassie 2016

Video PurmerPassie 2015

Video PurmerParels 2015

Dana Ruitersport
Van Ijsendijkstraat 389
1442 LB Purmerend
0299-428842
info@danaruitersport.nl

 

afbeelding

PurmerPassie

  

PurmerPassie is de volwassen carrouselgroep van Manege Purmerbos.

 

Deze groep heeft op Facebook een eigen pagina.

 

De jeugdcarrousel PurmerParels heeft een paar jaar fantastische demonstraties gegeven, waar we met veel plezier op terug kijken. 

 

FNRS-logologoknhs veiligheidscertificaat sbb-beeldmerk1VCN fit en veilig logo