Manegelessen bij Purmerbos

Manege Purmerbos is aangesloten bij de F.N.R.S. (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) en we voldoen dan ook aan alle veiligheidsnormen. We geven manegelessen aan kinderen vanaf 6 jaar en aan volwassenen.

Rijlessen

  
 
Wil jij je les afmelden? 

Gebruik dan het formulier op deze website.

Algemene informatie 

In de stal staat aangegeven op welk paard je rijdt. De kantine gaat vlak voor de aanvang van de les open, hier kun je ook informeren op welk paard je rijdt. Poetsen en opzadelen kun je eventueel zelf doen, voor degene die hier minder ervaring mee hebben is er altijd stalpersoneel die je hiermee kan helpen.
Voor onze lesklanten is het mogelijk om een kluisje te huren, vraagt u in de kantine om meer informatie. 

Kijk voor onze lestijden onder Lesrooster.

Bekijk onze algemene voorwaarden.

Beginners

Beginners rijden in kleinere groepen zodat er meer individuele aandacht is voor de ruiter. Op deze manier leert men de eerste beginselen van het rijden, het vinden van de balans, de zit, de juiste houding, de hulpen en raakt men vertrouwd met de bewegingen bij diverse gangen van het paard.
We beginnen ongeveer 2 á 3 keer per jaar nieuwe beginnersgroepen. Kun je niet wachten? Dan kun je beginnen met privélessen.

Gevorderden

Voor de gevorderden bestaat de mogelijkheid tot het volgen van prive- en groepslessen in de discipline's dressuur, springen en carrousel. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs.

Groepslessen

De groepslessen zijn afwisselend en er wordt gewerkt met een kwartaalrooster. Elke week is er een thema. Bijvoorbeeld springweek, obstakeltraining, wedstrijdgerichte lessen, spel of carrousel. Dit wordt aangegeven op het whiteboard in stal en in de hal.

Het dragen van een veiligheidscap is verplicht.

afbeelding

Ruiteropleidingen

  

Wij bieden, in samenwerking met de K.N.H.S., aan onze klanten diverse ruiteropleidingen, waaronder het Certificaat Buitenrijden (het Ruiterbewijs).

> meer informatie over het Ruiterbewijs

 

FNRS-logologoknhs veiligheidscertificaat sbb-beeldmerk1VCN fit en veilig logo